Deseta obletnica kluba

Spoštovana obiskovalka, cenjeni obiskovalec spletne strani Rotary kluba Ljubljana-Center!

Rotary klub Ljubljana-Center praznuje desetletnico v okviru distrikta 1912 Slovenija kot eden 44 klubov, pri čemer usmerja svoje delovanje v dobrodelnost na treh ravneh:

  • pomoč najmlajšim in starejšim;
  • pomoč mladim, nadarjenim in motiviranim s podeljevanjem štipendij;
  • pomoč kulturnim in umetniškim društvom pri ohranjanju slovenske kulture in identitete.

Vsi trije elementi so nas zaznamovali in oblikovali v vseh letih delovanja. Naštevanje projektov in podrobnosti njihove uresničitve sodi v druga poglavja na teh spletnih straneh, zato bi tu radi omenili načine, s katerimi dosegamo naše cilje.

Gotovo je eden pomembnih elementov našega delovanja – tako kluba kot posameznika – darovanje časa, energije in sredstev za doseganje skupnih ciljev, sprejetih v letnih načrtih dela. Tekmovalnost med člani, kdo bo naredil in daroval več, kdo bo storil to prej in kdo bo pomagal svojemu prijatelju, ki je ravno takrat, ko se to dogaja, v časovni zagati, je nekaj, kar je možno predvsem v »rotarijskem« okolju, ki temelji na nesebičnosti in pripravljenosti pomagati.

Seveda pot vsakega med nami do te ravni ni enostavna in ni izvedljiva brez (samo)odpovedovanja. Vendar je med prijatelji odpovedovanje lahkotnejše, saj dajati čas, delo, denar in deliti prepričanje, da delaš prav in za cilje, ki nekomu olajšajo življenje in mu včasih pomenijo celo preživetje, predstavlja nekaj, kar je vredno duhovnega in materialnega napora.

Naprezali smo se doslej in se bomo tudi v prihodnje, da bi premagovali povprečje in bili dobri na področjih, kjer lahko nekaj damo človeštvu in tudi posameznikom, ki so pomoči potrebni.

Ob deseti obletnici delovanja Rotary kluba Ljubljana-Center,

dr. Peter Raspor, aktualni predsednik 2015/16

Deli z ostalimi:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja