Zanimiva predavanja v letu 2015

Eno največjih bogastev našega Rotary kluba so redna predavanja strokovnjakov z različnih področij civilno-družbenega življenja in posamezne stroke. Tudi v letu 2015 smo ostali zvesti tej tradiciji.

Leto je odprl novi član kluba Tomaž Kavčič, ki je predstavil človeški dejavnik v vrhunskem športu in soočanje trenerjev s številnimi menedžerskimi izzivi v kolektivnih športnih panogah. Ekonomist Jernej Suhadolnik je pozicioniral novinarja v današnjem medijskem prostoru. Dr. Janez Bešter je spregovoril o multimediji, dr. Peter Raspor pa je imel lani dve predavanji, in sicer prvo z naslovom Odpadna hrana, v drugem pa je predstavil skrivnosti in značilnosti mediteranske prehrane. Tudi dr. Matjaž Mikoš je imel dve predavanji; v prvem je razkril, kako bi bilo možno zmanjšati tveganja ob naravnih katastrofah, v drugem pa se je dotaknil filatelije in spremenjenih navad zbirateljev. Arhitekt Aleš Šeligo je na zanimiv način opisal zgodbo o ljubljanskem Kozolcu, še en član našega kluba, Matej Eljon, pa nam je omogočil vpogled v delovanje kontrole zračnega prometa na Brniku.

Torkova srečanja so zaznamovali tudi gostujoči predavatelji. Zelo zanimiv večer smo preživeli ob obisku dr. Žige Turka, ki je imel predavanje z delovnim naslovom Globalne transformacije, inženirji in politika. Igor Kadunc je odprl polemiko o smiselnosti gradnje drugega tira železniške proge Divača-Koper, Zvezdana Boševska je predstavila obvladovanje stresa s tako imenovano jogo smeha, bančnik Boštjan Dežman pa je razkril dileme, s katerimi so se soočali številni v primeru najema posojila v švicarskih frankih. Danilo Daneu iz Rotary kluba Portorož je odprl polemično razpravo o slovenskem turizmu in njegovih (stran)poteh.

Deli z ostalimi:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja