Loading Dogodki

Dobrodelni koncert renesančne in baročne glasbe v Slavnostni dvorani Narodne Galerije v Ljubljani

22. 4. 2021 ob 19:30

140dni 22ur 32minut 06sekund

Dogodek predstavlja začetek dolgoročnega projekta Mladi talenti, ki je nastal na osnovi izjemno uspešnega in dolgoletnega sodelovanja s prijateljskim klubom Praha City, s podporo slovenskega veleposlaništva v Pragi in češkega veleposlaništva v Ljubljani, Distriktom 1912, sponzorji, donatorji in kulturnimi meceni.

Koncert, ki ga bodo v celoti izvedli mladi glasbeniki ljubljanske Akademije za glasbo in praške Akademije za scenske umetnosti, bo spremljala in posnela nacionalna RTV hiša. 

Zbrana denarna sredstva bomo namenili talentiranim posameznikom iz obeh Akademij, ki si takega študija sami ne bi mogli privoščiti, za njihovo dodatno glasbeno izobraževanje ter specializacijo doma in v tujini. Ta izobraževanja bodo mladim glasbenikom omogočila dostop do znanja in izkušenj, ki so zunaj utečenega izobraževalnega programa Akademije. S tem jih bomo spodbujali k poustvarjanju pomembnih glasbenih del iz različnih zgodovinskih obdobij za vrsto klasičnih in zgodovinskih instrumentov.

S prvim koncertom stare glasbe, ki bo z repertoarjem posegel tudi v dobo celjskih grofov, naš klub in Akademija za glasbo na simbolni ravni sporočata o dolgi in trdni povezanosti med obema državama in hkrati tudi o namenu povečanja vsestranskega sodelovanja, najprej na kulturnem, kasneje pa tudi na gospodarskem področju.

Vabilo s ponudbo za sponzorje in donatorje

Za več informacij pišite na mladitalenti@rclc.si ali pokličite 031 321 527.

Člani organizacijskega odbora: Janez Bešter, Edvard Kobal, Borut Lenardič, Sandi Pišlar, Miro Štravs, Bojana Zarnik in Zvone Žagar.

Podrobnosti

Datum: 22. 4. 2021
Čas:
19:30
Kategorija dogodka:

Prizorišče

Naslov: Narodna Galerija
Prešernova cesta 24
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map