Na 10. obletnici kluba še okrepili prijateljske vezi

Rotary klub Ljubljana Center je 17. maja 2016 obrnil novo poglavje v svoji zgodovini. Jubilejno 10. obletnico opravljanja svojega poslanstva so člani kluba obeležili v pristnem vzdušju na lokaciji Vivo D125 in s številnimi uglednimi gosti, ki so dali večeru dodatno veljavo. Na slavnostnem dogodku se je zbralo približno 100 članov kluba, nekdanjih članov in povabljenih prijateljev, ki so zapustili nekajurno druženje dobre volje in bogatejši za lep in dobro organiziran večer.

Program, ki ga je povezovala voditeljica Lidija Jerman, je bil slavnosten in tekoč, začel se je s tremi himnami v izvedbi Slovenskega kvarteta (Vladimir Čadež, Janez Triler, Zdravko Perger in Matej Voje). Pozneje je predstavil del svojega ustvarjanja tudi nadarjeni pesnik, ki zori (tudi) pod našim okriljem, Aljaž Koprivnikar. Navzoče je nagovoril guverner Rotary Distrikta 1912 Martin Šinigoj, ki je nato podelil devet priznanj Paul-Harris Fellow (nekdanjim) predsednikom kluba Rotary kluba Ljubljana Center. Priznanja so prejeli Anton Prosen, Štefan Tasič, Aleksander Pišlar, Marjan Drašler, Zdravko Perger, Edvard Kobal, Emil Oblak, Miroslav Štravs in Peter Raspor. Slednji, predsednik kluba v rotarijskem letu 2015/16, je tudi nagovoril goste in podrobno predstavil prvih deset let delovanja kluba v sliki in besedi.

Večer v prijateljskem druženju smo nadaljevali ob dobrotah slovenske kuhinje. Posebej globok pečat obletnici so dali prijatelji iz drugih rotarijskih klubov iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške, ki so si vzeli nekaj minut za deljenje svojih misli z zbranimi na prireditvi.

»Hvala vsem članom, ki ste lahko prišli na dogodek in tako izkazali spoštovanje do prehojene poti kluba v zadnjih desetih letih ter s tem podprli dogodek v vsebinskem in človeškem pogledu. Dogodek je pokazal našo svetlo zgodbo javnosti in nam. Imel sem občutek, da so se naše vezi okrepile in spodbudile nastajanje novih vezi tudi v prijateljskih in botrskih klubih. Vesel bom, če boste to negovali naprej. To so dobri nastavki za gospodarstvo, razvoj, kulturo in seveda prijateljevanje v najvišjem pomenu besede,« se je zahvalil gostom predsednik Peter Raspor.

Preberi več: Prvih 10 let delovanja kluba (PDF)

Deli z ostalimi:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja